0

М ного разочарован съм от него, заяви мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола след като белгийската звезда на „гражданите“ Кевин де Бройне закова 4 гола в решаващ мач в борбата за титлата срещу Улвърхемптън.

„Аз съм много разочарован, той не вкара пети гол, а удари гредата“, каза с тънка усмивка Пеп пред журналистите, като напомни за поредното брилянтно отиграване на Де Бройне в края на мача.

След това Гуардиола се разля от похвали по адрес на звездата. "Какво мога да кажа? Във втората част на сезона той бе отвъд съвършенството", каза Гуардиола пред репортерите след мача. "Той винаги е бил много щедър, дава асистенция, но мисля, че през този сезон той придоби чувството да бъде по-ефективен и да вкарва повече", каза изтъкна Пеп.

"Той спечели мача с Челси, той вкара срещу Реал Мадрид и непрекъснато бележи решаващи попадения… Имам чувството, че той си казва: "Харесва ми, когато съотборниците ми идват да ме прегръщат след гол". И това е добре", каза още Гуардиола.

Де Бройне, който срещу „вълците“ записа първия си хеттрик, е вкарал 19 гола във всички турнири през сезона, което е най-доброто му постижение с фланелката на отбора. Той е дал и 13 асистенции.

"Да се надяваме, че това ще продължи. Не просто тази година, а до края на кариерата му. Имам чувството, че вече се наслаждава на головете", завърши Пеп Гуардиола.