0

С езон 2024/25 стартира снощи с мача Манчестър Юнайтед – Фулъм. Всеки знае, че във Висшата лига е пълно със звезди, но винаги има и нови момчета, които вероятно ще качат на голямата сцена. Ето пет играчи, за които може да се говори със суперлативи през кампанията.

Адам Уортън (Кристъл Палас)
Това всъщност ще е втори сезон за младока, който премина в Палас през януари от Блекбърн и дори сензационно попадна в тима на Гарет Саутгейт за Евро 2024. Мнозина специалисти определят Уортън като наследник на Калвин Филипс в националния отбор, като се очаква той да се представи още по-силно през новата кампания. Факт е, че след идването на младока Палас заигра видимо по-добре и той се превърна в ключов футболист в последните 15 мача за сезона. Ако се направи класиране за този период, то Палас ще е шести, което е доказателство за чудесната работа на мениджъра Оливер Глазнер. Ако продължи възходящото си развитие, то Уортън може да се превърне в трансферна цел на най-големите клубове.

Лейф Дейвис (Ипсуич)
Най-вероятно по-голямата част от специалистите и феновете не дават сериозни шансове на новака в елита да оцелее. Все пак мениджърът Киеран Маккена разполага с млади таланти, а най-яркият от тях може би е левият бек Лейф Дейвис. Той направи невероятен сезон в Чемпиъншип, като завърши първи в класацията за голови асистенции с 18, както и тази за съдадени положения със 124. В последните 10 години само един играч се е отчитал с повече асистенции в Чемпиъншип – Хари Уилсън (19) за Борнемут (2021/22). В същия период с най-много създадени положения на това ниво бе Джеймс Мадисън за Лестър през сезон 2017/18 със 124. Представянето на Дейвис показва неговото възходящо развитие – през сезон 2022/23 в Лига 1 той се отчете с 14 асистенции и 132 създадени положения.

Родриго Гомеш (Уулвс)
От няколко години в Уулвърхемптън на мода са португалците, а през този сезон новата звезда може да е Родриго Гомеш, който бе привлечен от Брага. Той изкара миналата кампания под наем в Ещорил, като бе в основата на похода до финала за Купата на Португалия, като по пътя бяха отстранени Порто и Бенфика. Родриго Гомеш играе предимно като ляво крило, но има мачове и като дясно. През миналия сезон 20-годишният футболист се отчете със 7 гола и 7 асистенции за 2446 минути игра в Примейра, най-много за играч под 21 години.

Останалите вижте в днешния брой на "Мач Телеграф"

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX