0

Ф ренският нападател Антоан Гризман заяви, че "по всяка вероятност Атлетико (Мадрид) ще бъде последният отбор в кариерата му" в Европа. 32-годишният футболист кара своя втори период при Колчонерос и се наслаждава на истински добър сезон в Ла Лига, завършвайки календарната година с 21 гола и 16 асистенции.

Преди няколко седмици той изравни клубната легенда Луис Арагонес със 173 попадения с екипа на Атлетико, след като беше точен за 3:3 срещу Хетафе в първенството. Гризман, който вече разкри желанието си да удължи контракта с Атлетико, говори по този въпрос пред вестник "АС": "Да, точно това казах. Знам, че клубът има и иска тази възможност и съм готов да седнем на масата на преговорите. А отвъд Европа – мястото, което ме привлича е Америка и нейната Мейджър-лига. Винаги съм го осъзнавал. Но Атлетико ще бъде почти 100% последният ми клуб в Европа. Това е мястото, където искам да бъда, където изглеждам най-щастлив и тук съм си у дома".

Той допълни, че едва наскоро е разбрал колко е близо до рекорда на Луис Арагонес за отбелязани попадения.

„Никога не съм го мислил и не съм знаел. През лятото ми казаха, че изоставам с 16 гола. Знаех, че, ако имам добър цял сезон, може и да го подобря. Но не очаквах да се случи още през декември. Когато имаш нещо такова в главата си, повече мислиш. Наближаваш наказателното поле, гледаш какво става и стреляш. И винаги искаш да вкараш повече.“

След това го попитаха кога ще изпревари еднолично Арагонес, на което той отвърна: "Все още не мисля много за това. И аз не искам да развалям нещата, но ще бъде нещо необяснимо относно емоциите. Предпочитам този ден да дойде без да го планирам и тогава ще му се насладя максимално".

Гризман беше шестият най-скъп футболист в историята по времето, когато напусна Атлетико, за да се присъедини към Барселона за 120 милиона евро. Това се случи през 2019-а година, но през сезон 2021/22 го върнаха с наем за две години и в последствие му подновиха контракта до 2026-а година.