0

С тарши треньорът на Лудогорец Ивайло Петев каза, че няма какво да иска повече от футболистите си след победата им с 4:0 над косовския Балкани в реванша от първия кръг на квалификациите в Шампионската лига. 

С победата българският шампион се класира за следващата фаза на турнира с общ резултат 4:2, а Петев обяви показания характер като основната причина за обрата след поражението с 0:2 в Прищина преди седмица.

"Искам да поздравя футболистите и публиката, която не спря да ни подкрепя от първата минута. Направихме много добър мач и изпълнихме плана си. Играхме с много енергия и емоция и мисля, че заслужено продължихме напред. Доминирахме през целия мач. Преследвахме гола през цялото време, за което искам отново да поздравя играчите. Без характер няма как да стане. В последните осем дни проведохме доста разговори и се радвам, че играчите са си извадили поуките", каза Петев.

"Балкани вкара двама нападатели в края, но ние не допуснахме никакви ситуации пред нашата врата. Вкарахме четири гола, няма какво повече да искаме. Сега най-трудно е да задържим формата. Аз като треньор няма да допусна нов спад. През последните четири месеца всичко при нас бе цветя и роза, но сега всеки от нас изпита на своята кожа какво е да загубиш. Този мач е свършил и концентрацията ни не може да падне за следващия мач в първенството. Трябва ни подсилване в отбора. Миналата година с Игор Тиаго се борихме за титлата до последния кръг. Сега сме без него. Надявам се да адаптираме новия нападател Квадво Дуа в състава по най-бързия начин. 

Срещу Олимпия Любляна няма да е лесно. Лесни съперници няма и във всеки един мач ще трябва да подхождаме по начина, по който го направихме днес", завърши Ивайло Петев.