0

Б ившият треньор на Лудогорец (Разград) Ивайло Петев изгледа на живо дербито на Крайова от 15-ия кръг на румънската Лига 1 между Университатя (Крайова) и У Крайова 1948, завършил 1:1. 

Петев беше на трибуните на стадион „Йон Облеменко“ в града и очакванията са в началото на новата седмица да бъде представен като треньор на домакините в срещата.

Той води преговори от близо седмица, които обаче вървят бавно заради изискванията на българина за  отношение на работния процес и селекцията. 

Макар и далеч от финалната права, според БТА пазарлъците отиват към договор за две години и половина.

Сайтът "Диджиспорт" публикува снимка, на която Петев се хваща за главата, гледайки изяви на играчите на Университатя при 1:0 за тях. 

Въпреки че У Крайова 1948 изравни, в последните 15 минути остана с 10 човека заради червен картон. Но това не помогна на Университатя (Крайова) да спечели срещата, завършила 1:1.

Изданието твърди още, че „българският треньор се усмихна горчиво“ при видяното на терена. 

След може би последния мач преди назначението на Ивайло Петев, Университатя Крайова стигна до четири поредни мача в Суперлигата без победа. 

Въпреки серията, тимът е четвърти с 23 точки, но на 8 от лидера ФКСБ.

Ивайло Петев се раздели с Лудогорец на 23-и октомври, той подаде оставка след резила 1:7 с Нордселанд в Лигата на конференциите. Миналия сезон с него „орлите“ взеха 12-ата шампионска титла, спечелен бе и първи дубъл – титла, купа, от 10 години насам.

Източник: БТА