0

"Футболът в Косово се развива в последните 10 години, Балкани не е за подценяване", обяви треньорът на Лудогорец Ивайло Петев в интервю. "Миналата година играха в групите на Лигата на конференциите. Важно е ние какво ще направим и по какъв начин ще се представим. Задължително е да преодолеем Балкани. Сигурно няма да е лесно, наясно сме с това. Най-важното е да се подготвим. Когато сме готови, можем да победим всеки отбор", продължи той.

"Не беше лесно да станем шампиони. Лудогорец беше в труден момент, но с помощта на всички в клуба съумяхме да стабилизираме отбора и да спечелим шампионската титла. Може би това е най-трудната титла за Лудогорец, но може би и най-сладката", коментира още бившият национален селекционер.  

"Когато се сменя треньор, явно има някакъв проблем. Най-големият плюс е, че съм попадал в такива ситуации четири-пет пъти до момента. С помощта на всеки в клуба и най-вече играчите, защото те са действащите лица, съумяхме да спечелим Купата на България и шампионската титла. Играчите не един път съм ги похвалил. Да, беше изключително трудно, в някои мачове не бяхме чак толкова убедителни, но резултатите бяха най-важни", продължи Петев. 

"Бях сигурен, че отново ще работя в Лудогорец, най-логично е. Имам колеги, които са се връщали в един клуб по четири-пет пъти. Благодарих на собствениците Кирил и Георги Домусчиеви за доверието, което ми дадоха. Най-важното беше да се изкара отбора от ситуацията, в която беше попаднал. Първата крачка я направихме, сега и втората, която ще е още по-трудна. Човек, когато има цели и вярва в това, което прави, и работи в тази насока, рано или късно това ще се случи. Целта се преследва докрай с всички сили", отчете треньорът. 

"Не е важно колко титли и трофеи имам. Научен съм на едно нещо - не се живее с това, което си направил преди, днес е нов ден, утре друг и трябва да се концетрираме в днешния и утрешния. Не съм такъв човек, че да броя. Да, остава във визитката и статистиката, но дотам.  Доста съм скучен. За семейството не остава време, но за да прогресираш в това, което най-много обичаш и да направиш кариера, едното нещо изостава за сметка на другото. Аз съм избрал едното, имам подкрепата от семейството ми. Те се радват и тъгуват с мен в зависимост от резултатите. Почивка, море - нямам време за такива неща", призна Петев.

Той обяви, че Лудогорец може да се раздели с Десподов стига да има оферта, която да задоволи него, както и "орлите".