0

Н аставникът на Лудогорец Ивайло Петев видимо не бе доволен от продукцията на неговия тим срещу косовския Балакни в двубоя от предварителните кръгове на Шампионска лига. В Прищина българският шампион отстъпи с 0:2.

„Трябва и аз да разбера какво се случи. След 10-15-ата минута при нас нещо се счупи. Изключително груби грешки направихме при отиграването на топката. Отборът на Балкани поведе заслужено в края на първото полувреме. През втората част имахме своите шансове, но като цяло слаб мач за нас. Отбор като нашия не може да си позволи такъв елементарен втори гол. Футболът е игра на грешки, 0:2 е резултат, срещу който трябва да  е борим с всички сили”, каза Петев.

„На почивката искахме да задържаме повече топката. Всеки трети пас беше грешен. Трябва да поздравим Балкани, игра много добър футбол. Ние не трябва да го позволим в Разград.

Естествено, че трябва да работим върху доста неща. Важно е в петък в мачът за първенството срещу Крумовград. Ще направим доста промени и очакваме реванша в сряда. Трябва да отбележим гол, защото той може да направи разликата. С това, което имаме, с това ще се борим”, завърши специалистът.

Капитанът на „орлите“ Кирил Десподов също изрази разочарованието си след загубата. Той отказа да търси оправдания и призна, че се надява по време на реванша в Разград тимът да се представи качествено и да продължи напред.

Офанзивният играч подчерта, че вариант „отпадане“ в неговата глава не стои на дневен ред.

„Казах и преди, че Балкани е изключително добре организиран отбор. Играе добре тактически и тим, който пресира – не се защитава. Отстъпихме на играта им през първото полувреме и те водиха и разиграваха. Създадоха ни доста неприятности пред нашата врата. Ние не отговорихме на тяхната агресия и ситуациите им и мисля, че заслужено не вкарахме гол, след като имахме само една ситуация в мача“, започна Десподов.

„Мисля, че ни пресираха добре в хода на мача, няма да анализирам Балкани, но казвам, че това, което тренирахме и говорихме, не го приложихме в мача. Днес загубихме заслужено“, продължи капитанът на „орлите“.
„Всеки футболист липсва на отбора, но нека не бъде това оправдание. Всички, които бяха в групата, имат класата и характерът да играят в Лудогорец, така че не трябва да се взима под внимание, че имаме липсващи играчи, тъй като ще изглежда като оправдание. Ние не искаме това, а е хубаво, когато има тежки моменти, да сме искрени към себе си. Отрази се теренът, тъй като беше бавен. Тревата беше висока, но това не е оправдание, тъй като сме играли и на по-лоши терени.

В моята глава вариант отпадане няма, трябва да направим всичко възможно да продължим. Имаме мач в Разград, където условията за игра ще бъдат по-добри. 2:0 е коварен резултат, но доста пъти сме показвали характер и сме обръщали от 1 или 2:0. Имаме характера, трябва да си повярваме просто и да желаем повече победата от тях“, завърши Кирил Десподов.