0

Н ационалът Петко Христов вкара решаващ гол за Специя срещу пряк конкурент в битката за оцеляване в Серия Б. Той донесе победата с 2:1 над Асколи в 52-ата минута.

Защитникът призна пред „Телеграф“, че е дал дума на съпругата си Ива преди важния мач. „В 46-ата минута ми сцепиха главата и трябваше да се залепи. Останах на терена, защото бях обещал на моята жена, че ще вкарам и ще посветя гола ми на нея и на бебето, което чакаме. Така и стана“, заяви щастливият Христов, който доигра мача с превръзка. Той и любимата му Ива сключиха граждански брак в родния на хубавицата Димитровград, а през август очакват да станат родители.

Христов има 2 гола в 12 мача този сезон, по желание на съдбата и двата са срещу Асколи и са победни. „Не мисля, че е някакъв знак. Но това, че вкарвам във втори мач срещу пряк съперник за оцеляване, ме кара да се замисля. Победата е много важна за отбора чисто морално. Най-важното е да си повярваме и да продължим с добрите игри. Усещах, че ще вкарам, и знаех, че това е моят момент! Възползвах се от него, зарадвахме цяла Специя с тази така важна победа“, каза още националът.

Важната победа на Специя бе съпътствана от инцидент. Минута преди края на редовното време срещата бе прекъсната за около 20-25 минути, тъй като фен на отбора припадна на трибуните, най-вероятно получил инфаркт. След оказаната му лекарска помощ на място той бе откаран с линейка. За да види какво точно се случва, сред публиката се качи капитанът на домакините Димитриос Николау, който играе до нашия национал в защитата.

С този успех Специя се изкачи на 16-о място в класирането седем кръга преди края на редовния сезон. Отборът, който завърши на тази позиция, ще играе бараж за оставане срещу 17-ия. Загубата пък прати Асколи в зоната на изпадащите директно.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @iva.hristovva