0

И нтер смаза Специя на Петко Христов с 3:0 в мач от втория кръг на италианската Серия А. Българският национал записа първи минути за новата кампания, след като се появи в игра за „орлите“ в 67-ата минута при резултат 0:2 на „Джузепе Меаца“.

Интер започна по-активно двубоя, като още в 10-ата минута Бартоломей Драговски трябваше да показва супер рефлекс, за да отрази изстрел с глава на Дензъл Дъмфрис.  В 32-ата минута Лаутаро Мартинес остана на сантиметри от това да даде аванс на "нерадзурите", стреляйки покрай левия страничен стълб. В следващата минута Ромелу Лукаку успя да прокара топката до Дъмфрис, но нидерландецът стреля над вратата. В 35-ата минута Интер все пак поведе в резултата. Лукаку асистира на Лаутаро Мартинес, който с прецизен удар не остави шанс на Драговски за 1:0. В 41-ата минута стражът на Специя отново реагира добре при удар на Дъмфрис. Две минути след това Лукаку разтресе напречната греда. 

В началото на втората част Интер покачи аванса си. Хакан Чалханоолу стигна до топката в наказателното поле и с изстрел по земя матира за втори път в мача Драговски. В 67-ата минута Петко Христов се появи в игра на мястото на Джакопо Сала. В 82-ата минута Един Джеко овладя в наказателното поле, залъга Драговски и пусна пас към Хоакин Кореа, който оформи крайното 3:0.