0

С пеция загуби с 3:4 у дома срещу Лацио в мач от 35-тия кръг на Серия А. За домакините цял мач изигра Петко Христов. Бившият защитник на Славия асистира за първия и отбеляза третия гол в мрежата на римляните. Това бе и дебютен гол за него в италианската Серия А с екипа на Специя.

Цялостното представяне на родния защитник беше на доста високо ниво. Той имаше тежката задача да неутрализира големия голмйастор на Лацио – Чиро Имобиле. Христов до голямата степен се справи и Имобиле, който реализира единствено от дузпа.

След успеха „орлите“ изпревариха големия си съперник Рома. Лацио е пети с 59 точки във временното класиране, на 1 пред „вълците“, които обаче са с мач по-малко. В същото време Специя остава на 16-ото място с 33 пункта.

Самият Петко посвети гола на приятелката си и всички близки до него. „Да, доста ни е яд, защото повеждахме на три пъти. Изиграхме отличен мач, раздадохме се. Но имаше 3-4 епизода, в които заспахме и именно там загубихме мача. Все пак трябва да сме щастливи от представянето си. Много съм развълнуван от първия си гол за Специя. Посвещавам го на семейството, на приятелката си и на всички близки до мен хора. Ако играем по този начин в следващите мачове, то със сигурност ще вземем точки“, добави Петко.