0

Е рлинг Халанд вкара пет гола и Манчестър Сити спечели с 6:2 срещу Лутън Таун в мач от петия кръг на Купата на Футболната асоциация на Англия (ФА).

Напред продължават още Нюкасъл Юнайтед и Лестър Сити, които се нуждаеха от продължения.

Лутън нямаше отговор на играта на норвежеца, който заби осмия си хеттрик за Сити още преди полувреме и се разписа още два пъти след почивката, за да спре опита за обрат. Първите четири попадения на Халанд бяха асистирани от Кевин де Бройне, а Матео Ковачич също се разписа веднъж за непобедените от 18 мача английски шампиони.

Джордан Кларк вкара два пъти за Лутън в края на първото полувреме и началото на второто, но Сити моментално върна головете и спечели изразително.

Единственият проблем за Сити, който играе градско дерби с Манчестър Юнайтед през уикенда, е получената контузия на Джак Грийлиш. Той напусна терена още през първото полувреме.

Нюкасъл пък спечели с 4:3 след дузпи срещу Блекбърн. Антъни Гордън вкара за "свраките" и Самуел Шмодич изравни, а при ударите от 11 метра Роувърс пропуснаха един път повече от Нюкасъл.

Лестър Сити продължава напред след минимална победа с 1:0 като гост на Борнмът. Айзахаку Фатау вкара единствения гол за "лисиците" в последната минута на първото продължение и класира отбора си за четвъртфиналите.

Източник: БТА