0

П етър Хубчев говори за очакванията си от мача реванш в Лига на конференциите между Айнтрахт Франкфурт и Левски. От позицията си на бивш играч и треньор и в двата клуба той смята, че на домакините няма да им е никак лесно срещу „сините“. Хубчев даде специално интервю преди двубоя за „Sportbuzzer“, в което говори и за двата клуба.

- Г-н Хубчев, играл сте за Левски и Айнтрахт и сте бил назначен като треньор и в двата клуба. За кого ще стискате палци сега?

- Въздържам се. Все още имам тесни връзки и с двата клуба. Франкфурт е фаворит, но Левски показа в първия мач, че не е толкова зле, колкото някои очакваха да бъде. Айнтрахт няма да премине лесно през Левски.

- Какво прави съперника от България толкова опасен?

- Левски вече изигра 10 мача през този сезон. Отборът е много по-напаснат и разполага с добри играчи. Уелтон е най-добрият играч за мен, наистина харесвам бързата му игра. Все още поддържам връзка с няколко човека от клуба. Чувам, че Уелтон има страхотен характер и винаги дава всичко от себе си в тренировките. Той със сигурност има качествата да играе в по-добра лига. Много от играчите на Левски никога не са играли пред такава публика. Няма да им бъде лесно, особено на младите играчи. Атмосферата ще даде предимство за Айнтрахт.

- Българското първенство не играе голяма роля в Европа. Как оценявате развитието на футбола във вашата страна?

- Във всеки отбор има много чужденци. Младите таланти често получават само няколко шанса, а когато нещата станат трудни, не им се гласува доверие. Те не получават такава възможност, както преди.

- Вие бяхте треньор на отбора преди три години и половина. Как се позиционира Левски?

- Структурата е и си остава големият проблем. Винаги има нови хора, които се присъединяват към отбора, а треньорът се сменя почти всяка година. Левски не е толкова добре структуриран като германските клубове.