0

Г ерманският футболен cъюз влезе в жестока битка още преди старта на Евро 2024. И тя е с музикант. Известният шоумен Икке Хюфтголд обяви създаването на свое първенство, своя федерация на купонджиите и национален отбор на любителите на чашката и забавленията.

За целта той създаде дори компания, която да бълва дискове с химни за пиене, собствен алкохол и екипи, с които да се ходи по партитата. От ГФС обаче са бесни, че фланелките му наподобяват доста на тези на националния отбор. Освен това логото на купонджиите бил "сатанизиран" вариант на това съюза, твърдят футболните босове.

Орелът на Икке е само с едно разперено крило, защото в другото държи халба бира. Освен това се усмихва дяволито. "ГФС е създаден за здраве, спорт и живот без наркотици, а не за игри с пиене“, се казва в изявлението на федерацията, публикувано чрез "Билд".

Икке, чието истинско име е Матиас Дистел, обяви, че няма да хвърли 400 000 евро на улицата, защото толкова е платил за изработката на своите екипи и бил готов, ако се наложи, да се съди с ГФС.