0

С елекционерът на Сърбия Драган Стойкович ще даде пресконференция днес, на която трябва да обяви ще остане ли и за квалификациите за Евро 2024.

В БФС ще следят с интерес, тъй като именно съседите заедно с Черна гора, Унгария и Литва са в нашата група. Към момента няма индикации, че Пикси ще хвърли оставка. Договорът му е за още две години, но в Сръбския футболен съюз предстои смяна на властта. Изборите най-вероятно ще са през март.

„Някои може би искаха да отлетя за Париж“, отговори Стойкович, запитан дали ще се прибере в Белград след отпадането от световното. Вчера той и част от играчите кацнаха в столицата, но селекционерът отказа да говори с уточнението, че има насрочена пресконференция. Веднага след загубата от Швейцария той каза: „Ще се видим в квалификациите за европейското“.

На 26-и сърбите играят контрола със САЩ, а на 24 март приемат Литва в първи мач в групите. Първият мач с нашите национали е на 20 юни.

Ако Пикси остане, ще се изправи срещу сънародника си Младен Кръстаич, който е начело на България и в Лига на нациите и контролите срещу Кипър и Люксембург даде ход на големи промени. Именно бившият защитник води Сърбия на предишното световното първенство в Русия, когато отборът отново не успя да излезе от групите.