0

С елекционерът на сръбския национален отбор Драган Стойкович-Пикси отново беше изключително дипломатичен и говори с уважение за българския отбор преди утрешната Европейска квалификация. Сърбите имат 13 точки и се нуждаят от една в мача с България от 16.00 часа на стадиона в Лесковац, за да се класират в Германия през 2024.

"Утре трябва да направим последна крачка към един велик успех. Капитан бях при  последното ни участие на Еврофинали през 2000-ата година, така че се надявам да стане нещо хубаво за нашия футбол. Ще дам цялото си футболно знание, което имам, за да го пренеса на играчите и накрая на празнуваме", каза Стойкович.

"Отборната игра е основната ни сила. Както сме играли и работили до момента, на този отборен дух и разчитаме. Всеки от нашите играчи е готов да даде максимума, без егоизъм, без нещо, които нарушава колектива. Футболът в крайна сметка е колективна игра. Ако си мислите, че нещо друго може да е важно във футбола -  грешите", допълни легендата на сръбския футбол.

Попитан какво е видял в София в срещата България – Унгария (2:2), той каза: "Видяхме празен стадион. Гледахме мача с Унгария, стана много интересен мач. България е класен отбор и видяхте как се борят. И не сме мислили, че ще бъде лесно. Ще бъде труден мач. Резултатът не ги касае и това е опасно", обясни треньорът на Сърбия своите впечатления от срещата в четвъртък.

"България според класирането не е в добра позиция, но има класа. Разполагат с добри и бързи хора на тъча, качествени играчи са Чочев, Груев, Десподов, Делев, Минчев. Ние ги уважаваме. Изучихме ги по време на целите квалификации, гледахме и мача помежду ни в Разград. Имат биткаджийски дух", допълни треньорът.

"Много лош късмет с Унгария ги споходи, прекалено много за един национален отбор. Да бъдем честни – те нямат никакво напрежение. Готови сме да спечелим утре и мисля, че ще бъде добър и интересен мач. Но това е такава ситуация, каквато обичам, че ние си държим съдбата в ръце и имаме шанса да не пропускаме. Утре е исторически мач за нас, нашите футболисти са наясно. Много сме говорили, много сме анализирали какво дава този мач за нас като нация, за техните имена. Пожелавам на България пълен късмет в някои други квалификации, а този наш шанс ние не искаме да изпуснем".

Той завърши с обяснението, че няма дилеми за състава. А дали ще излезе с един или двама нападатели, реши да се пошегува, като обясни как не иска да разсърди някой от играчите за атаката. И не означава, че с един нападател тактиката ще бъде дефанзивна, а с двама - офанзивна.

Източник БТА