0

А рсенал и ПСВ Айндховен врътнаха равен 1:1 в Нидерландия в група В, като и двата отбора си бяха гарантирали класиране в елиминациите на ШЛ още преди днешния последен кръг.

По-голяма бе интригата в другия мач, в който Ланс и Севиля играеха за класиране в Лига Европа. Французите имаха късмета да надвият с късен гол 2:1. За испанците разочарованието е голямо, след като преди няколко месеца спечелиха именно любимия си турнир Лига Европа.

На стадиона на ПСВ в 42-ата минута Еди Нкетия откри резултата за Арсенал, като получи пас от Райс Нелсон.

В 50-ата минута "филипсите" изравниха. При бърза контра Вертесен бе изведен отляво и стреля с първото си докосване в далечния ъгъл, като топката рикошира в левия стълб и се оплете в мрежата зад Рамсдейл.

След 61-ата мин. В игра за „топчиите“ влязоха  титулярите Уайт, Райс, Йодегор и Жезус. В 82-рата минута игралият като ляв бек Якуб Кивиор вкара втори гол за Арсенал с глава, но попадението не бе зачетено заради положение на засада. 

В другия мач Севиля бе по-активният отбор в търсене на задължителната победа за класиране в Лига Европа.

След час игра Факундо Медина от френския тим падна в наказателното поле, а германският съдия Феликс Цвайер отсъди дузпа, въпреки че повторенията показаха, че играчът забива крак в тревата преди да падне. 

Полякът Франковски отбеляза от наказателния удар със силен шут.

Десетина минути по-късно ситуацията се обърна и Севиля получи право да изпълни дузпа заради задържане. Серхио Рамос стреля, но Самба спаси удара му с лявата ръка, а извади и добавката на Ракитич с крак. 

Вратарят обаче бе напуснал по-рано голлинията си и ударът бе повторен, като този път опитният Рамос вкара с удар под гредата. 

В добавеното време на мача отново Рамос направи голям пропуск за Севиля, като от удобна позиция стреля високо над вратата.

В шестата минута на добавеното време Анжело Фулжини бе изведен сам при бърза контраатака и  копна топката над вратаря Митрович за 2:1.

Серхио Рамос, който до завръщането си в Севиля неизменно бе преминавал груповата фаза в 18 поредни сезона (16 с Реал М, 2 с ПСЖ), призна, че му е гадно от елиминирането.

"Гадно е, тежка вечер, винаги е тъжно да се сбогуваш с турнира. Имахме много добра възможност да спечелим, но малките детайли бележат мачовете", каза защитникът.

Той обаче обяви, че е горд от представянето на отбора, пристигнал в Ланс с група от 15 души, от които 8 от младежкия тим на Севиля.

„Да дойдеш с 15 играчи, осем младежи, и да играеш с такъв залог, това е нещо, с което трябва да се гордееш. Съвестта ни е чиста, дадохме всичко от себе си на игрището“.

Рамос оплю съдийството заради дузпата в полза на Ланс. „Дузпата е луда, само той (реферът) я е видял. Не се оправдаваме със съдийските решения, но е скандално.“

Шампионска лига, Група "B", 6-ти последен кръг:

Ланс - Севиля - 2:1 (0:0)

голмайстори: 1:0 Пржемислав Франковски 62-дузпа, 1:1 Серхио Рамос 79-дузпа, 2:1 Анжело Фулжини 90+6

ПСВ Айндховен - Арсенал - 1:1 (0:1)
голмайстори: 0:1 Еди Нкетия 42, 1:1 Йорбе Вертесен 50

Крайно класиране:
1. Арсенал  6   4   1   1   16:4    13
2. ПСВ Айндховен    6   2   3   1   8:19 9
3. Ланс 6   2   2   2   6:11    8
4. Севиля   6   0   2   4   7:12    2
Арсенал и ПСВ са в елиминациите на ШЛ, Ланс – в Лига Европа.

Източник: БТА