0

К ато чистокръвен жител на Нидерландия мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг е кръвно свързан и с любимото превозно средство в родината му – колелото. И в Манчестър, въпреки лявото движение, той без проблем се приспособи и се придвижда из града небрежно с отлично оборудвано електрическо колело. 

И преди следващия сблъсък на Юнайтед срещу Барселона (от 19:45 ч. в четвъртък на „Ноу Камп“), Тен Хаг беше забелязан да се наслаждава на разходка с велосипед.

Без задължителната каска, но с вълнена шапка и термо яке с висока яка, за да се предпази от зимния студ, Тен Хаг беше видян с колелото по улиците на Хейл Вилидж, увесил пликове с покупки на кормилото.

За сравнение - когато неговите футболисти пристигат за тренировка на базата в Карингтън, това прилича на карнавал на фукнята с демонстрираните лъскави и скъпи марки. Дори 22-годишният ляв бек Брандън Уилямс парадира с "Бугати", звездата Рашфорд паркира в базата "Макларън" за около 300 000 евро, Фред - "Бентли", Лисандро дойде с нов черен джип "Ауди", а португалският халф Бруно Фернандеш заложи на "Мерцедес-Бенц" GLC-Coupe.

За утрешния мач в Барселона стана ясно, че аут са трима важни футболисти в Манчестър Юнайтед – контузени са Антони, Марсиал и Скот Мактоминей.

Те са получили травми на базата на клуба Карингтън днес, малко  преди отборът да излети към Испания. 

Лисандро Мартинес и даденият под наем Марсел Сабицер са наказани за първия мач в Барселона, но Каземиро е на разположение, тъй като сегашното му наказание засяга само мачовете от вътрешното първенство.

Плейофът между Барселона и Манчестър Юнайтед е един от най-вълнуващите сблъсъци във втория турнир на Европа, а Ерик тен Хаг смята, че е достоен дори за финал.

"Мисля, че Барселона, а и ние, бихмe предпочели този мач да го играем на финала. Очакваме го с нетърпение. 

Знаем, че ще ни отнеме много енергия, за да го приключим както трябва. Но със сигурност ще бъде страхотен мач“, цитиран е Тен Хаг в официалната страница на УЕФА.

"Когато беше футболист, се възхищавах на Шави. Барселона – начинът, по който те играеха с него. Той беше толкова важна част от отбора им. И виждате сега философията, която той внесе в отбора и как се прилага в Барселона. 

Наистина харесвам отбора му, атакуващия начин на игра. Мисля, че се насочва в правилната посока“, каза още нидерландският мениджър на "Червените дяволи".