0

М ениджърът на Тотнъм Антонио Конте беше забелязан да се връща в Италия с полет на нискотарифна авиокомпания в очакване на решението на ръководството на клуба дали да бъде уволнен след нападките си към играчите на "шпорите", пишат медиите на Апенините.

Договорът на Конте с отбора от Северен Лондон изтича този юни, но според последните информации от Англия италианският специалист няма да завърши сезона в Тотнъм.

Вестник "Телеграф" твърди, че Конте ще бъде освободен още тази седмица.

Италианецът получава 15 милиона паунда на година при „шпорите“, така че евентуално уволнение 3-4 месеца по-рано може да му осигури свободно време и около 4 милиона британски лири компенсация.

А шефът му Даниел Леви не желае да подслажда с милиони изгонването на треньор, който си позволи публични критики, недопустимо за един профенионалист.

Тухел, Луис Енрике, Зидан и Почетино са сред набелязаните големи имена да го заменят. На първо време Райън Мейсън е вариант веднага да поеме „шпорите“ до края на сезона.

53-годишният треньор беше забелязан да се прибира в Италия с полет на „Райън еър“, а видеото стана популярно в социалните медии.

Конте предизвика буря на Острова през уикенда след равенството 3:3 с последния в класирането Саутхемптън, като обвини играчите си, че са егоисти и не мислят за отбора.

"Ние не сме отбор. Ние сме 11 играчи, които излизат на терена. Виждам егоистични играчи, играчи, които не искат да си помагат един на друг и не влагат сърцето си", каза Конте.

„Те не играят за нещо важно, да. Те не искат да играят под напрежение, те не искат да играят под стрес. А така е лесно. Историята на Тотнъм е следната, 20 години там е собственикът и никога не са спечелили нищо, но защо? Вината остава само на клуба или на всеки мениджър, който остава тук.

Виждал съм мениджърите, които Тотнъм имаше на пейката. Досега се опитвах да скрия ситуацията, но сега не, защото, повтарям, че не искам да виждам това, което видях днес.

Всеки трябва да поеме своята отговорност. Не само клуба, мениджъра и персонала“, завърши изригването си Конте.