0

Н овият селекционер на националния отбор на Англия след оставката на Гарет Саутгейт може да стане нидерландката Сарина Вигман, твърди talkSPORT.

54-годишният блондинка в момента е начело на женската селекция на „Трите лъва”. Под нейно ръководство британките спечелиха европейското през 2022-ра. 5 години преди това пък тя направи и нидерландките континентални първенци.

Начело със Саутгейт Англия загуби 2 поредни европейски финала и за енти път остана капо от голям турнир. Той води „Трите лъва” в 102 мача, в които записа 64 победи, 20 равни и 18 загуби и нито веднъж не убеди, че е на мястото си, а не случайно попаднал там временно. Извън безспорната си несъстоятелност да ръководи този отбор, 28 години поддържаше изражение на потиснат бийтълс, след като опропасти най-гениалното поколение футболисти отвъд Ламанша в последния половин век, като изпорти дузпа в полуфинала с Германия на домашното европейско (1996) на южната врата на „Уембли” (името му в превод по ирония на съдбата означава точно това - Южновратов).