0

А ржентинският халф Анхел Ди Мария заяви, че смъртните заплахи срещу семейството му са го принудили да промени мнението си относно завръщането в клуба от юношеските му години Росарио Сентрал.

Той стана обект на зловеща враждебност от страна на престъпни организации в града, в който се наблюдава нарастване на насилието, свързано с напрежението между наркокартели за разпределяне на пазари.

36-годишният бивш играч на Реал Мадрид, Манчестър Юнайтед, ПСЖ и Ювентус, който се отказа от националния отбор след спечелването на втори пореден трофей в турнира Копа Америка това лято, коментира, че е искал да приключи кариерата си на клубно ниво в родния си град след като напусне португалския Бенфика.

Информациите за смъртни заплахи върху бележка, подхвърлена в семейния имот на Ди Мария, се появиха през март, а футболистът каза, че семейството му не е съобщило за други от страх.

"Имаше заплаха и в бизнеса на сестра ми - кутия със свинска глава с куршум в челото, както и бележка, на която бе написано, че ако се върна в Росарио Сентрал, следващата глава ще бъде тази на дъщеря ми Пиа", разкри Анхел ди Мария пред телевизионен канал в Росарио.

„Телеграф” припомня, че пращането на животински глави е запазена марка на мафиотските деноминации по света. Както е известно, в класиката на Марио Пузо, екранизирана от великия Франсис Форд Копола – „Кръстникът”, кинопродуцентът Джак Уолц получава конска глава в леглото, след като неблагоразумно отказва молба на клана Корлеоне. После, разбира се, се съгласява.