0

О т баварците от Audi до „бавареца“ BMW – това е голямата промяна в  Реал Мадрид, която касае един от основните спонсори на клуба. Обвързването на двете големи световни имена парафираха президентът на „кралския клуб“ Флорентино Перес и шефът на BMW за Испания и Португалия Мануел Тероба.

Те оформиха официално споразумението в спортната база на Реал, чиито играчи, треньори ще карат автомобилите на баварската марка през следващия сезон.

С такива ще бъдат обзаведени футболистите на първия футболен отбор -  мъже и жени, и баскетболистите ще имат 100% електрически автомобили BMW. Гамата без емисии се състои от iX, iX3 и iX1 SUV, i4 седан и i7 голям седан.

Техническият екип и ръководителите на клуба също ще получат съответнен модел. Шефът Флорентино Перес вече позира до iX, големия SUV на BMW без вредни емисии, с двигатели 326 CV и 523 CV и пробег до 631 километра с едно зареждане.

Баварската марка е вторият най-значим спонсор на "кралския клуб" след "Адидас" и Fly Emirates. Досегашният доставчик на колите на Реал Audi, който бе свързан с клуба от 2003 г., не се договори за продължаване на сътрудничеството.