0

С евилецът Дани Себайос дълго време е в девета глуха в Реал Мадрид, дори бе даван под наем в Арсенал между 2019 и 2021 г., но така и не се наложи в „белия балет“.

До четвъртък вечерта, когато при 0:2 срещу Виляреал за Купата на краля халфът влезе в 56-ата мин. на мястото на Тони Кроос, след минута асистира на Винисиус за 1:2, а в 86-ата сам закова победното 3:2 за гостуващите мадридчани, изравнили 16 мин. по-рано чрез Милитао. Себайос имаше пръст и в изравнителния гол - той пусна вълшебна топка на Бензема, който не я превърна в гол, но последвалата добавка на Милитао донесе 2:2.

През първото полувреме Виляреал обнадежди публиката си като поведе с 2:0 с голове на Капу в 4-ата мин. и на Чуквуече в 42-ата. за повторение на победата с 2:1 над "кралския клуб" в Примера от 7 януари. 

"Този ранен отбор е още по-опасен", каза Дани Себайос, героят на мача. "Този отбор ще продължи да се бори, ние сме живи в Лигата, в Шампионската лига и в Купата. Никога не трябва да ни броят за умрели", добави той.

Същата вечер Барселона имаше далеч по-лека задача като гост на Сеута, където все пак успя да открие чак в 41-ата мин. Чрез Рафиня. След почивката Левандовски (50), Ансу Фати (70) и Кесие (77) показаха с головете си разликата в класите между лидера в Примера и третодивизионния домакин, преди Лева да оформи крайното 5:0 с второто си попадение в 90-ата мин.