0

Л ивърпул успя да победи Милан с 4:1 в приятелски мач, който се изигра на стадион "Ал Мактум" в Дубай. Головете за мърсисайдци бяха дело на Мохамед Салах, Тиаго, а Дарвин Нунес се разписа на два пъти. За "росонерите" точен бе Алексис Салемакерс.

Отборът на Юрген Клоп започна със стартов състав, в който блестяха имена като Тиаго, Мохамед Салах, Роберто Фирмино, Андрю Робъртсън и други. Милан заложи предимно на играчи, които не получават толкова игрово време. Срещата мина под контрола на Ливърпул, който се прибира в Англия след тази среща.

Още в 5-та минута Мохамед Салах откри резултата, но в 19-тата Салемакерс бе намерен от Анте Ребич и успя да изравни. В 41-та минута Тиаго със страхотен изстрел от разстояние отново изведе Ливърпул напред в резултата. През второто полувреме и двата отбора направиха промени, но появилият се от скамейката Дарвин Нунес успя да се разпише на два пъти - в 82-рата и 88-минута, за да оформи крайното 4:1. 

Двата отбора накрая решиха да изпълнят дузпи, които бяха спечелени от Милан с 4:3.

За Ливърпул предстои мач с Манчестър Сити за Купата на Лигата, който ще се изиграе в четвъртък от 22:00 часа.

Милан ще има още една проверка срещу Фиорентина, преди да се изправи срещу Салернитана при подновяването на сезона в Серия А на 4-ти януари.