0

З а треньора на ПСЖ Маурисио Почетино удари часът на истината. Аржентинският специалист трябва на всяка цена да прескочи Реал Мадрид на осминафиналите   в Шампионската лига, в противен случай шефовете му на „Парк де Пренс“ ще му посочат незабавно вратата.

Както е известно, Почетино пое ПСЖ през януари миналата година. През 2020/21 той загуби битката с Лил за титлата във Франция, а в Шампионската лига стигна до полуфиналите, където бе спрян от Манчестър Сити.

Самият Почетино демонстрира огромно уважение към Реал в изказванията си преди първия рунд с Кралския клуб днес. "Печелил съм с Тотнъм в Мадрид през 2017 година. Бяхме първи в групата, победихме с 2:1. Сега съм в ПСЖ. Започнахме да изграждаме този отбор от миналото лято. Важно е да сглобим адекватните връзки. Разбира се, че има играчи, които се познават, но контекстът е различен. Ако погледнете Реал Мадрид, понякога не са добре в първенство, в Купата на краля, но в Шампионската лига играят и печелят. Това са важни вечери и Лео Меси може да предаде много неща от индивидуалния си опит на отбора. Неговата роля може да бъде фундаментална. Не мисля, че има фаворит нито от едната страна, нито от другата. Това е мач, който може да е финал. Имаме ясни идеи как да играем, не бива да даваме пасове назад. Трябва да сме убедени, че сме на правия път, за да успеем. Трябва да сме убедени, че имаме нужния талант", отсече Почетино.

Ако се вярва на статистиците, Реал е най-неудобният съперник в треньорската кариера на аржентинеца. Той има 7 загуби от 9 мача срещу Кралския клуб, но и седемте му са с Еспаньол. В останалите си две срещи с Реал, вече като мениджър на Тотнъм, балансът на Почетино е положителен – победа и равен.