0

Н ационалният отбор на България от една страна трябва да съжалява, тъй като не успя да победи Беларус при „визитата“ си на съперника в Унгария в първия си мач в Лигата на нациите.

В Залаегерсег в навечерието на националния празник 6 септември момчетата на селекционера Илиян Илиев, който продължава да няма загуба, направиха 0:0 с подкрепящата руската агресия в Украйна бивша съветска република, след като вратарят на символичните домакини Фьодор Лапухов извърши чудеса от храброст и спаси всичко.

От друга страна обаче, „лъвовете” можеха и да загубят, след като Филип Кръстев като един истински Фуфо, какъвто му е прякорът, си изработи тъпанарски червен картон четвърт час преди края и ни остави с 10 души.

За нашите трябва да се отбележат 3 факта – дебютите на германеца с българска майка Фабиан Нюрнбергер, който започна титуляр с фаталния №13, и на влезлия като резерва голмайстор на Първа лига от Спартак Варна Ахмед Ахмедов, както и това, че капитанът Кирил Десподов записа своя мач №50 за националния, с което се изравни с легендата Георги Аспарухов-Гунди.

След 3 дни във втора среща от група С3 приемаме Северна Ирландия, която би Люксембург с 2:0.