0

О громна сума пари е сложена на масата на семейство Меси – 600 милиона евро, а последната дума къде ще играе Лео от другия сезон казва най-важният член на фамилията. Това е съпругата му Антонела, която бе с Бълхата на проучвателна визита в Саудитска Арабия, донесла му изваждане от отбора на ПСЖ, притежаван от Катар, местен съперник на саудитците.

Ахмед Ал Хатиб, министър на туризма на Саудитска Арабия, публикува в своя Twitter няколко снимки, на които се вижда как Лео Меси и семейството му са си изкарали в страната: с пазаруване, игри с децата, изживявания във виртуална реалност и посещение на Дирия, страната на традициите, наследството и историята. 

„Меси пътува до страната, за да види мястото, където би могъл да живее; и ако семейството му каже ОК , той ще играе в Саудитска Арабия“, заяви Марко Кирдемир, агент на ФИФА, в „Goles“ на радио MARCA. 

По повод полемиката, която предизвика пътуването на Меси, той отсече: „Ако бе пътувал до страна, която нямаше проблеми с Катар, нямаше да има толкова много спекулации. Това ядоса президента на ПСЖ.“

Самият Кирдемир е категоричен, че през новия сезон Меси няма да се върне в Барселона. „Оферта от 600 милиона долара от Ал-Хилал, отбора на краля, доближава Меси до Саудитска Арабия”, добави Кардемир, който поддържа добри отношения и с шефа на ПСЖ Ал-Хелаифи, и с краля на Саудитска Арабия. Той знае какво ще е бъдещето на аржентинеца. “Той няма да отиде в Барселона, там иска да се върне, когато се пенсионира“, изтъкна агентът.

Преди няколко месеца Марко пътува до Мадрид за много важна среща с Меси като централна тема: „Срещнахме се в хотел с делегати от федерацията на Саудитска Арабия и говорихме за него.“

Намерението на саудитската страна е да създаде най-добрата лига в света с ясна цел: да организира Световното първенство през 2030 г.