0

С лед 90 дни футболният храм на Реал Мадрид ст. „Сантяго Бернабеу“ отвори врати и предизвика въздишки и викове на възхищение, съобщават мадридските медии. А най-голямата радост в "бялата къща" настана след като английският спасител Джуд Белингам донесе поредната четвърта поредна победа на Реал в Ла Лига с попадение в 95-ата мин. за изстраданото 2:1.

Това бе пети гол в 4 кръга на англичанина, купен за 100 милиона евро от Борусия Дортмунд това лято. Той наказа лошо отбита топка от иначе игралия блестящо вратар на Хетафе Сория.

Мадридското дерби с Хетафе влиза в историята като първият мач в Ла Лига, игран на закрито под подвижния покрив на „Бернабеу“. Самите футболисти на „кралския клуб“ бяха като зашеметени при излизането си от съблекалнята, за да пробват терена.

Хетафе, обаче, също хареса терена и обстановката и даде отпор на лидера в Ла Лига, който записа 3 победи от 3 възможни в първите 3 кръга на първенството.

Борха Майорал, който е от школата на Реал Мадрид, изненада домакините с гол за Хетафе в 11-ата мин., Хоселу изравни 1:1 за "кралския клуб" в 47-ата. 

С бойка игра, отличен вратар, дори с цената на 6 жълти картона, гостите от Хетафе се бориха със зъби и нокти за да измъкнат точка в историческия първи мач под покрив в Ла Лига.

Но в петата от общо 12 минути добавено време отново удари Джуд, който взриви публиката на "Бернабеу" с победното 2:1, негов пети гол за Реал в 4-те мача в Примера досега..

Реал М е с 12 точки от 12 възможни, с по 7 зад него (и мач по-малко) са Барселона, Атлетико Мадрид и Жирона.

Хетафе с 4 точки от 4 мача е на 13-то място преди изиграването на останалите мачове от четвъртия кръг на Ла Лига.