0

К ристиано Роналдо пропусна голов шанс, който щеше да обърне мача през първото полувреме, но поздравявам Ал Итихад. Те бяха много по-добри от нас до почивката. Това заяви Руди Гарсия, треньорът на Роналдо в саудитския Ал Насър след загубата на отбора му на полуфинала за Суперкупата на страната.

Португалската звезда, за чието възнаграждение се шушука, че е 200 млн. долара на година, не направи нищо, въпреки че игра цял мач с капитанската лента.

Изявлението на френския треньор направи силно впечатление, то бе първата публична критика срещу пристигналия с бомбастични очаквания 5-кратен носител на Златната топка.

Гарсия посочи също, че останалите му играчи се състезавали кой да подаде повече пасове на новия кумир на публиката, което тотално объркало отбора.

„Много е важно играчите да играят нормално и да не се опитват винаги да дават топката на Кристиано. Казах им, че трябва да вземат правилните решения на терена. Очевидно, когато Кристиано или Талиска са сами и искат топката, ние трябва да им дадем топката. Тези двама играчи са способни да наклонят везните“, изтъкна Гарсия.

„Кристиано Роналдо е положително попълнение, тъй като помага да се разпръснат защитниците. Той е един от най-добрите играчи в света - няма да завърши кариерата си в Ал Насър, ще се върне в Европа“, убеден е треньорът.