0

Л егендата на германския и световен футбол Франц Бекенбауер бе погребан на церемония в тесен семеен кръг днес. Кайзера намери последното си място за почивка в гробището Perlacher Forst в Мюнхен. 

Съпругата му Хайди и децата се сбогуваха като поставиха огромен венец под формата на сърце. На лентата към него бе изписало: „Завинаги в сърцата ни. Хайди, Джоел и Франческа, пише „Билд“.

Братът на Бекенбауер – Валтер, и други придружители също се сбогуваха с общо 15 венци. 82-годишният Валтер  бе написал на лентата към венеца от бели и червени рози „Здравей, братко“.

Франц Бекенбауер почина на 7 януари на 78-годишна възраст и сега бе погребан в гроба на родителите си Франц (починал през 1977 г.) и Антони (починала през 2006 г.). Името на футболната легенда по-късно ще бъде добавено към камъка.

Диагонално отсреща в гробището лежи любимият син на Кайзера – Щефан, който почина от тумор на мозъка през 2015, когато бе на 46 години. 

Към простия дървен кръст, който бе поставен пред надгробния камък, семейството е сложило усмихната снимка на Кайзера.

Хайди беше третата съпруга на Бекенбауер. През юни 2006 г. двамата си казаха „да“ и се сдобиха с деца Джоел (24) и Франческа Бекенбауер (20).

Освен Щефан, Бекенбауер има и син Майкъл (57) от първия си брак с Брижит (79, 1966 до 1990). Майкъл и семейството се сбогуваха думите „С любов и благодарност“, щамповани върху червената панделка на техния венец. 

Първият син на Бекенбауер - Томас (60, от връзката му с любимата от детството Ингрид Грьонке) написа: „Светли дни. Не плачете, че е свършило. Усмихнете се, че сте били!” - думи на китайския философ Конфуций.

На 19 януари Байерн Мюнхен ще организира публично прощаване с великия футболист на своя стадион "Алианц Арена", което ще бъде предавано на живо по телевизията, а сред гостите ще бъде и канцлерът на Германия Олаф Шолц.

Франц Бекенбауер бе считан за един от най-великите футболисти в историята. Той бе един от тримата, печелили световната титла като играч и треньор. 
През последните години Бекенбауер страдаше от здравословни проблеми.