0

Т ова, което не става с пари, става с много пари. Доказаха го и катарските собственици на Пари Сен-Жермен, които трябваше да се бръкнат за 8-цифрена сума, за да накарат треньора Маурисио Почетино да си тръгне година по-рано. 

След 15 дни пазарлъци аржентинският треньор и неговият екип се съгласиха да напуснат срещу 10 милиона евро компенсация. Така постът сега е свободен за Кристоф Галтие, който вече се появи на спортната база на парижани, съобщава „Екип“.

Парите ще си поделят с Почетино неговите помощници Хесус Перес, Мигел Д'Агостино, Джанлука Спинели и Тони Хименес, плюс Себастиан, син на Маурисио Почетино.

Така 544 дни на „Парк де Пренс“, където пристигнаха след уволнението на Томас Тухел, те се сбогуват с Париж с 84 победи, 13 равенства и 15 загуби, със спечелени Лига 1, Купа и Суперкупа на Франция. И лошият спомен от две болезнени отпадания от Шампионската лига – срещу Манчестър Сити и Реал Мадрид.

Така Галтие ще стане третият френски треньор от ерата на QSI в Париж след Антоан Комбуаре (2011-2012) и Лоран Блан (2013-2016). И за него катарците трябваше да плащат – около 10 милиона евро, за да разтрогне предсрочно договора си с Ница.

При тези условия рокадата на треньорите на ПСЖ ще излезе на собствениците 20 милиона евро.