0

С едем мобилни екипа ще бъдат мобилизирани, за да гарантират сигурността на мача ПСЖ – Барселона от ШЛ довечера, както и специални части, като около стадиона ще има приблизително 1000 полицаи, средно по един на всеки петима зрители (капацитетът на „Парк де Пренс“ е 48 000 места).

Ще бъдат използвани и дронове, обявиха от полицията в Париж по повод заплахата, отправена към 1/4-финалите от ШЛ от терористичната групировка Ислямска държава.

 

Предвиждат се увеличен брой патрули и специализирани технически средства, като дронове, потвърждава източник от полицията. 

Общо седем мобилни части ще бъдат мобилизирани за осигуряване на сигурността.

Във вторник вечерта се проведе среща с министъра на вътрешните работи за организиране на системата за сигурност. 

„Няма доказана заплаха [по отношение на мача], но нашата предпазливост и нашата отговорност остават през цялото време“, коментира Приска Тевено, говорител на правителството.

Франция е мобилизирана до максимално ниво на готовност спрямо очаквана атака атаката в Москва.


Първите два мача от Шампионската лига между Реал Мадрид и Манчестър Сити, както и Арсенал и Байерн Мюнхен протекоха във вторник без инциденти. 

Министърът на вътрешните работи на Франция Жералд Дарманен обяви вечерта преди мача, че "има характерна заплаха от Ислямска държава" и, че са взети допълнителни мерки за сигурност заради мача на стадион "Парк де Пренс".