0

Бившият президент на Испанската футболна федерация Луис Рубиалес беше задържан директно на летище „Барахас“ в Мадрид при кацането си в страната днес по обяд. Той се прибра от Доминиканската република. Преди дни беше издадена заповед за ареста на Рубиалес по подозрение във финансови измами от времето му като шеф на централата. В тази връзка властите го задържаха веднага при преминаването на граничния контрол. Оттам той беше изведен през страничен изход и откаран с микробус.

Припомняме, че на 20 март бяха извършени претърсвания и изземвания в централата на Испанската федерация, в дома на Рубиалес в Гранада и на други адреси, а бяха направени и няколко ареста. Предполагаемите престъпления са корупция, пране на пари и други нередности, извършени през последните пет години от мандата на бившия президент. Конкретно обект на разследване е контрактът със федерацията на Саудитска Арабия, според който турнирът за Суперкупата на Испания се премести в азиатската държава.

„Кадена Сер“ съобщава, че в дома и в хотелската стая на един от близките сътрудници на Рубиалес са били открити 320 000 евро в кеш. Отделно Рубиалес е разследван за случая с целувката на Джени Ермосо, като по това обвинение прокуратурата иска 2,5 години затвор за него. Самият бивш президент отрича вина и доброволно се съгласи да се завърне в Испания, за да изчисти името си.