0

О тборът на Полша се наложи с 2:0 над Саудитска Арабия във втория си мач на световното първенство в Катар и оглави временното класиране в Група С с 4 точки.

В другия мач от групата по-късно днес играят Аржентина и Мексико, като Лионел Меси и компания нямат право на грешка след сензационната загуба от саудитците на старта.  

Пьотр Желински откри резултата в 40-ата минута. В края на първото полувреме Саудитска Арабия получи дузпа, която обаче пропиля, след като Войчех Шчесни се намеси на два пъти, за да опази вратата си. Звездата на европейския тим Роберт Левандовски удвои преднината на "дружина полска" в 82-ата минута и оформи крайният резултат.

Първата по-опасна възможност пред вратата на Саудитска Арабия бе едва в 6-ата минута. Това се случи след добър пробив отляво и последвало центриране. Аркадиуш Милик атакува топката, но стражът на Саудитска Арабия излезе и я улови. Арабският тим отговори с две положения, като в 13-ата минута стражът на Полша Войчех Шчесни отрази удар на Мохамед Канно.


Така се стигна до 40-ата минута, когато Мати Кеш прати остро подаване в наказателното поле на Саудитска Арабия, а до топката пръв стигна Левандовски, който успя да я задържи в игра, а след това намери Пьотр Желински. Свободният Желински стреля и не остави никакъв шанс на стража Мохамед Аловайс за 1:0. Три минути по-късно саудитите получиха дузпа, но ударът на Салем Ал-Даусари беше отразен от Шчесни. След паузата Саудитска Арабия опита да натисне и създаде няколко добри възможности за изравняване. Надеждите на Саудитска Арабия обаче угаснаха в 82-ата минута, когато Роберт Левандовски открадна топката след груба грешка на защитник на Саудитска Арабия и я прати под плонжа на стража за крайното 2:0.