0

П олицай е бил подпален при ожесточени сблъсъци с полски футболисти в четвъртък вечер в Англия. Фенове на Легия Варшава се развихриха минути преди победата на Астън Вила с 2:1 в Лига на конференциите на „Вила Парк“.

Полицията е водила сериозна борба с гостуващите фенове, като всичко се е разиграло на паркинг близо до стадиона, но не е успяла да предотврати избухването на проблеми преди началото на мача. В резултат на това четирима полицаи са били ранени, както още два полицейски коня и две кучета, когато феновете на Легия са започнали да хвърлят ракети по органите на реда.

Един от полицаите, който е бил улучен от сигнална ракета, е бил откаран в болница с изгаряния. По-късно от местната полиция потвърдиха, че нито едно от нараняванията не е сериозно.

До тези грозни сцени се стигна, след като билетите им бяха намалени от 1700 на 1002 бройки заради ожесточени сблъсъци между привържениците на Легия и нидерландската полиция в Алкмаар през октомври за мача на полския тим срещу местния АЗ.

Почти 1000 полски фенове без билети се опитаха да разбият турникетите, тъй като отборът имаше забрана да няма гостуващи привърженици на „Вила Парк“.

По-късно изявление от полицията в Уест Мидландс потвърди, че 39 души са били арестувани по подозрение за престъпления, включително насилие и нападение над полицай, като ги определиха на „отвратителни и изключително опасни сцени“, пише gong.bg.

Появиха се кадри в социалните медии, които показват, че са хвърляни ракети по феновете на Вила от привържениците на Легия извън стадиона.

"Футболен клуб Астън Вила може да потвърди, че фенове на гостите не са били допуснати на стадиона за двубоя от Лигата на конференциите с Легия Варшава по съвет на полицията в Уест Мидландс след предизвиканите безредици извън стадиона, причинени от полските привърженици", се казва в изявление на тима. 

Иначе на терена Астън Вила победи с 2:1. Муса Диаби изведе тима от Бирмингам напред в резултата, но Ернест Мучи изравни бързо. Алекс Морено донесе победата на англичаните през втората част.

Астън Вила е на първо място в групата си, като вече си осигури класирането, а Легия е на втора позиция пред АЗ Алкмаар.

Финалистът от миналия сезон Фиорентина направи обрат срещу белгийския Генк и спечели с 2:1. Жорис Кайембе бе извел Генк напред, но Лукас Мартинес Куарта и дузпа на Николас Гонсалес донесоха успеха на тима от Флоренция. Фиорентина е на първо място в Група „F” пред унгарския Ференцварош и Генк. 

Ференцварош също направи добра операция, като победи сръбския Чукарички като гост с 2:1. Лука Адзич бе вкарал за сърбите, но Кристофер Закариасен и Александър Пешич направиха обрат за тима от Будапеща.