0

П ортугалия без Кристиано Роналдо победи Финландия с 4:2 в приятелски мач. Голямата звезда на „мореплавателите“ не бе в групата за мача, като все още си почива след края на саудитското първенство.

Домакините откриха в 17-ата минута, когато Рубен Диаш вкара с глава. В края на първото полувреме пък Диого Жота вкара от дузпа, за да удвои аванса на "мореплавателите".

През второто полувреме паднаха цели четири попадения като за Португалия на два пъти се разписа Бруно Фернандеш, а за гостите и двете попадения вкара Теему Пуки. Силен мач за Португалия направи и крилото на Порто Франсиско Чико Консейсао, който се отчете с две асистенции и спечелена дузпа за тима си. 

Това бе първият от трите мача като подготовка за португалците преди Евро 2024.

Италия и Турция завършиха при резултат 0:0 в контролен двубой, игран на стадион „Ренато Дал’Ара“ в Болоня.

Ейре победи Унгария с 2:1 на "Авива Стейдиъм" в Дъблин. Срещата също бе част от подготовката на маджарите за Евро2024. Домакините пък измъкнаха успеха драматично в добавеното време на мача.

Ирландците първи взеха преднина в 36-ата минута, когато след центриране отдясно на Уилиям Смолбоун Адам Ида с глава порази вратата за 1:0.

Радостта на домакините обаче бе кратка. В 41-вата минута топката бе пратена в пеналта, там Вили Орбан я отклони с глава към Адам Ланг, който отблизо вкара за 1:1.

Във 2-рата минута на добавеното време накрая на мача Ейре измъкна победата. "Детелините" организираха контраатака, Трой Парът се измъкна зад защитата и хладнокръвно реализира за 2:1.

Швейцария разби с 4:0 Естония в контрола на „Суиспорарена" в Люцерн. В двубоя с приятелски характер участие взеха двама представители на Първа лига.

За „кръстоносците“ едно полувреме изигра нападателят на Лудогорец Кдвадво Дуа. Той бе заменен от Зеки Амдуни за началото на втората част. Цял мач под рамката за естонците пък направи стражът на Ботев Пловдив Матвей Игонен. Вратарят имаше много работа, спаси каквото можа, но допусна четири попадения в мрежата си.