0

Националният селекционер на Англия Гарет Саутгейт открехна вратата за евентуално напускане на „Трите лъва“, ако отборът не успее да спечели европейското първенство в Германия. Договорът на Саутгейт е до края на календарната 2024 година. Той пое тима през септември 2016 година след корупционен скандал със Сам Алардайс.

„Ако не спечелим, вероятно ще си тръгна. Следователно това може да е последната ми възможност за триумф на европейското първенство“, сподели Саутгейт, който изведе Англия до финал на последния турнир. „Мисля, че около половината селекционери напуснаха позициите си след това събитие, което е част от естеството на международния футбол“, каза още английският специалист. „Вече бяхме близо до спечелването на европейското. През 2021 година почувствах отговорност към цяла една държава“, разкри Гарет Саутгейт. „Знам, че в определен момент хората ще загубят вяра. Ако искаме да сме велик отбор, а аз искам да съм велик треньор, трябва да го покажем във важните момени“, добави Саутгейт.

Националният отбор на Англия вече е на германска земя, където се готви за началото на Евро 2024. „Трите лъва“ са в Група С, заедно със Сърбия, Дания и Словения.