0

П ари Сен-Жермен, за който се разписаха звездите Меси, Рамос и Мбапе, победи с 5:4 сборен отбор на саудитските Ал Хилал и Ал Насър начело с Кристиано Роналдо. Който не остана длъжен на Бълхата и отговори с 2 гола във вратата на парижани.

Голямото шоу продължи до 61-ата мин., когато бяха сменени  Кристиано, Мбапе, Меси и Неймар. 

На стадион „Крал Фахд“, където преди няколко дни Барса победи Реал Мадрид 3:1 на финала за Суперкупата на Испания, а онзи ден Интер разглоби с 3:0 Милан за италианската суперкупа, този път парите доведоха Меси и Кристиано за пореден футболен сблъсък помежду им, наречен „последен танц“.

ПСЖ откри именно с гол на Меси още в третата минута, като по сценарий изравняването дойде с попадение на Кристиано – той вкара дузпа в 34-ата мин. 

След 5 мин. Бернат от ПСЖ бе изгонен, но и с 10 французите излязоха напред – вкара Маркиньос в 43-ата мин.

Но почивката можеше да почака: първо в третата минута на добавеното време Неймар изпорти дузпа за игралите в черно парижани, а след 2 мин. Роналдо донесе ново изравняване с втория си гол за мача – 2:2.

Друго голямо име – Серхио Рамос, напомни за себе си с гол в 53-ата мин., извел отново ПСЖ напред в резултата, но Хун-Сю възстанови равенството 3:3 3 мин. По-късно.

Мбапе направи 4:3 от дузпа в 60-ата мин., после Екитике увеличи аванса на френския тим на 5:3 в 78-ата мин., когато суперзвездите вече бяха сменени. 

За ветерана Талиска от сборния саудитски тим, воден от аржентинеца Гаярдо, остана да оформи крайното 4:5 с попадение в четвъртата минута на добавеното време.

В паметта остана и чудесната прегръдка между Лео Меси и Кристиано Роналдо преди топката да се търколи – символ на спортсменство и на едно изумително съперничество, което остава със златни букви в историята на играта.