0

 

Селтик доминираше в шотландската Висша лига и през този сезон, но въпросителните около треньорския пост остават. И причината не е в работата на Анге Постекоглу, а в неговия безспорен успех. Истината е, че за две години на „Паркхед“ роденият в Австралия етническият грък стана по-голям от клуба и вече е логично да погледне на юг от границата.

През седмицата се появиха куп спекулации, че той може да поеме Тотнъм, като се очаква да проведе разговори с боса на Спърс Даниел Леви следващите дни. Разбира се, Анге опроверга тези слухове, защото му предстоеше финал за ФА Къп срещу Инвернес, но фактът, че е свързван с водещ тим от Англия е доказателство за отлично свършена работа. Разбира се, веднага може да се направят аналогии със Стивън Джерард, който направи Рейнджърс шампион, но след това се провали в Астън Вила, но не винаги историите се повтарят.

Всъщност Постекоглу не опроверга изцяло слуховете. Не направи като Арне Слот, който уж преговаряше с Тотнъм, но всъщност използва интереса, за да подпише ново договор на много по-добри условия с Фейнорд. Вероятността Анге да направи същото е малко вероятна, защото той е чудак и дори единак, което е глътка свеж въздух сред треньорите в Европа. Той въобще не влиза в калъпа за модерен наставник.

Анге е различен в много отношения. На първо място той може би е единственият на такова ниво, който няма постоянен екип. Той винаги се движи сам, а не с доказан и лоялен щаб.
Анге е доказано верен към клубовете, в които е работил. Винаги е бил честен към шефовете си, а и те към него. Просто той знае как да изгражда отношения, базирани на взаимно доверие.

Сега всички в Селтик ясно осъзнават факта, че Постекоглу е твърде голяма риба за клуба и въпросът е не дали, а кога той ще напусне. Ако наистина има оферта от Тотнъм, то австралиецът трудно би я отхвърлил. Той ще получава в пъти по-висока заплата, ще работи с по-добри футболисти в по-конкурентна лига, ще домакинства да стадион бижу. В общи линии той ще се изстреля в една коренно различна орбита. Колкото и да доволен от Селтик, за него престоят му в клуба е бизнес и част от кариерното развитие и всички го знаят.

Цялата разработка четете в днешния брой на Мач Телеграф