0

Зловещите черни екипи, с които играчите на Пари Сен-Жермен излязоха в домакинския 1/8-финал за Купата на Франция с Ница, се оказаха лоша поличба за катарския клуб. Гостите от Лазурния бряг удържаха 0:0 в игровото време, а при дузпите бяха по-хладнокръвни и победиха с 6:5.

За ПСЖ вкараха Меси, Мбапе, Дракслер, Верати, Бернат, а изпортиха Паредес и Симонс. За Ница се разписаха от дузпа Шнайдерлин, Тодибо, Атал, Гуири, Гесан, Данте, изпусна Делор.

След като при първите пет дузпи двата отбора пропуснаха по веднъж, а първата след това беше реализирана, дойде ред на Данте. Бразилският защитник литна Донарума с хладнокръвен прехвърлящ удар ала Паненка, след което полският вратар на Ница Марцин Булка спаси изстрела на Шави Симонс и класира южняците напред.

На четвъртфинала Ница среща вкъщи в средиземноморско дерби Олимпик Марсилия.

ПСЖ излезе в нападение с аржентинците Меси и Икарди, който в 65-ата мин. Бе сменен от Килиан Мбапе. Защитата на гостите, ръководена от бразилския ветеран Данте и бившия бранител на Барса Тодибо, не даде на Меси да диша. Бълхата за пореден път разочарова с екипа на ПСЖ.

Аржентинецът не е отбелязал в 8 от последните 9 мача за ПСЖ. За последно той се разписа в началото на декември миналата година - 2 гола срещу Брюж в Шампионската лига. В 18 мача от настоящия сезон аржентинецът има 6 гола и 6 асистенции, като 5 от попаденията му са в Шампионската лига.