0

З вездата на саудитския Ал Итихад и носител на Златната топка за 2022 г. Карим Бензема може да се завърне в Европа, а сред вариантите е Арсенал от английската Висша лига.

Преди ден 36-годишният французин бе отстранен от старши треньора на саудитския клуб Марсело Галярдо и не тренира с отбора. Карим беше отстранен и от участие в зимния турнир в Дубай.

Според публикации в медиите Бензема е бил недоволен от липсата на зимно трансферно подсилване на отбора и е напуснал Саудитска Арабия без разрешение. Това бе причината за отстраняването на звездния футболист.

По информация на TEAMtalk Арсенал, който активно търси голмайстор, е решил да се възползва от настоящата ситуация около Карим Бензема. Според източника, "топчиите" планират да наемат 36-годишния французин до края на сезона.

По-рано тръгнаха слухове, че Карим Бензема опитва да  подпише с Манчестър Юнайтед, но французинът отхвърли тази опция поради кризата, в която се намират „Червените дяволи“ в момента.

Предложението на лондонския Арсенал, който се бори за титлата във Висшата лига, може да представлява интерес за французина, чийто предишен европейски тим – Реал Мадрид, обяви, че не възнамерява да го връща на „Бернабеу“.

Носителят на Златната топка за 2022 г. премина в Ал Итихад миналото лято. Карим Бензема изигра 20 мача за саудитския клуб във всички турнири  с 20 гола и 5 асистенции.

Ал-Итихад е на седма позиция в класирането на първенството на Саудитска Арабия.

В момента има пауза в шампионата на Саудитска Арабия поради Купата на Азия в Катар

За 20 кръга Арсенал има 40 точки и е на четвърто място във Висшата лига, на 5 точки зад лидера Ливърпул.