0

И талианският Фиорентина победи Сивасспор  с 4:1 като гост в Турция в реванш от осминафиналите на футболния турнир Лига на конференциите. След успех с 1:0 и в първата среща, тимът от Флоренция се класира за четвъртфиналите на надпреварата с общ резултат 5:1.

Като титуляр за домакините стартира бившият играч на ЦСКА Жорди Кайседо. Еквадорският нападател бе на терена до 66-ата минута. 

Ердоган Йешилюрт даде аванс на Сивасспор в 35-ата минута, но в края на първата част Кабрал изравни. 

През второто полувреме Фиорентина показа класа и стигна до три гола на Никола Миленкович, Гутас (автогол) и Кастровили. В 81-ата минута Арслан от Сивасспор получи директен червен картон.

След четвъртия гол за италианците бесен фенк на турския отбор нахлу на терена и по време на празненствата на играчите на Фиорентина удари полузащитника Алесандро Бианко, чийто нос започна да кърви обилно. На пресконференцията след мача треньорът на Фиорентина Винченцо Италиано разкри, че играчът е със счупен нос. УЕФА ще започне разследване, а Сиваспор вероятно ще получи тежко наказание. „Случилото се е позор, а Бианко е със счупен нос“, каза Италиано.

Швейцарският Базел отстрани Слован (Братислава) след изпълнение на дузпи. И двата мача завършиха наравно по 2:2, а в продълженията в Словакия не се стигна до гол. 

При дузпите гостите бяха по-точни и ликува след 4:1.

Базел изоставаше с два гола в реванша в Братислава, но успя да изравни в третата минута на добавеното време чрез Амдуни.

Полският Лех Познан победи с 3:0 като гост Юргорден (Швеция) и с общ резултат 5:0 намери място в следващата фаза.  

Източник: БТА

Срещи-реванш от осминафиналите в турнира Лига на Конференциите:
 
Сивасспор (Турция) - ФИОРЕНТИНА (Италия) – 1:4 (0:1)
Юргорден (Швеция) – ЛЕХ ПОЗНАН (Полша) – 0:3 (0:2)
Слован Братислава (Словакия) - БАЗЕЛ (Швейцария) – 2:2 в редовното време и продълженията (1:4 след дузпи)  (2:2)
 
по-късно днес:

Уест Хем (Англия)  - АЕК Ларнака (Кипър) – (2:0)

Виляреал (Испания)  - Андерлехт (Белгия) – (1:1)

Ница (Франция)  - Шериф Тираспол (Молдова) – (1:0)

АЗ Алкмаар (Нидерландия)  - Лацио (Италия) -  (2:1)
 
от сряда:
Истанбул Башакшехир (Турция) – ГЕНТ (Белгия) – 1:4 (1:1)
 
Забележка: С главни букви са отборите, които се класират за четвъртфиналите, а в скоби са резултатите от първите мачове.