0

Д о вторник вечерта Христо Стоичков бе на първото място в класацията за най-много червени картони в отбора на Барселона, но бе настигнат в тази не особено престижна ранглиста. И вече споделя върха с Жерар Пике още след първото полувреме на мача на каталунците с Осасуна в Памплона, завършил с победа на тима на Шави с 2:1.

Защитникът, който бе само резерва за гостуването на Осасуна в Памплона, напсувал много гнусно рефера Жил Мансано за червения картон, показан на Роберт Левандовски още в 31-ата мин. 

Осасуна откри още в 6-ата мин. С гол на Давид Гарсия, а в 11-ата Лева вече получи първи жълт картон, който стана червен в 31-ата.

Когато отборите и реферите се прибираха на полувремето, Пике засече арбитрите на терена, за да иска обяснения. Жил Мансано не му обърна внимание и продължи, но бе застигнат пред тунела, и оплют с много гнусни изрази, със споменаване на майка му. Жил Мансано изгони защитника и вписа в протокола обидите му.

С това позорно изпълнение Жерар Пике приключи кариерата си на футболист в Барселона, като настигна Стоичков в гореспоменатата класация за най-много червени картони.

След почивката, макар и с 10 души, Барселона първо изравни чрез Педри (48-ата мин.), а в 85-ата Рафиня закова победното 2:1, довело до дивашка радост в съблекалнята на каталунците след мача.

В. „Марка“ уточни, че в първенството Пике има 8 червени картона, колкото Стоичков и Пеп Гуардиола.