0

37-годишен латвийски съдия с доста скромен международен опит ще ръководи срещата между Спартак Търнава и Лудогорец Разград в 5-ия кръг на груповата фаза на турнира на УЕФА Лига на конференциите. Мачът на стадион "Антон Малатински" в Търнава е в четвъртък, 30-и ноември, от 22.00 часа българско време.

Това е Виталийс Спасьонниковс, който е в ранглистата на УЕФА от 2021 година. Негови помощници ще бъдат Раймондс Татрикс и Артюрс Шакуровс, а за четвърти съдия е назначен Александърс Ануфриевс, всички от Латвия.

Арбитрите, които ще отговарят за системата за видеоповторения (ВАР), са от Испания. Главен ВАР-съдия е Сесар Сото Градо, а негов асистент ще бъде Хосе Луис Мунуера. Делегат на УЕФА е Октавиан Гога от Румъния, а съдийски наблюдател – Елмир Пилав от Босна и Херцеговина.

Срещата в Търнава ще бъде втора за него в груповата фаза на турнира Лига на конференциите и в групова фаза на европейска купа изобщо. Преди това е ръководил мачове в квалификационни кръгове, както и в младежката Шампионска лига. 

На ниво национални отбори има три мача, само една от тях е официална – европейската квалификация Дания – Сан Марино (4:0) на 7-и септември тази година. Прави впечатление, че много трудно показва наказателни картони и предпочита по-свободната игра.

В група Н на турнира Лига на конференциите води Фенербахче с 9 точки пред Нордселанд (Дания) със 7, Лудогорец с 6 и словаците от Спартак (Търнава) с 1. Срещите от предстоящия в четвъртък пети рунд в групата може да дадат отговори на много въпрос относно крайното класиране.

В Спартак Търнава са уверени, че са си взели поука след тежката загуба в Разград с 0:4 през септември и ще окажат по-сериозна съпротива в предстоящия мач срещу Лудогорец.

Словашкият тим се намира в подем и е в серия от четири поредни победи в местното първенство, където заема трето място.

В неделя тимът надигра Подбрезова с 2:1 като гост и има 30 точки след 15-ия кръг в шампионата. 

"В момента сме много добри в статичните положения, фокусираме се върху тях и ги тренираме много преди мача", коментира помощник треньорът на Спартак Мариан Ходулик пред местните медии.

"Със сигурност в четвъртък ще бъде различен мач в сравнение с този, който загубихме в Разград с 0:4. Очакваме с нетърпение пълен стадион и искаме да постигнем добър резултат. Мисля, че натрупахме опит в Европа и можем да използваме това в този мач“, каза още Мариан Ходулик.

Източник БТА