0

Р умънският топ-съдия Овидиу Хацеган ще ръководи решаващата среща от група Н на турнира на УЕФА Лига на конференциите между Лудогорец (Разград) и датския Нордселанд, който ще се играе в четвъртък.

Двубоят на стадион "Хювефарма Арена" започва в 19:45 часа българско време и има пряко отношение към крайното класиране в групата.

На Хацеган, който е в категория Елит на УЕФА, ще помагат други румънци. Мирча Григориу и Себастиан Еужен Георге ще бъдат с флаговете на тъчлиниите, а Раду Петреску е четвърти съдия. 

Главен ВАР-рефер е Орациу Фесник, а негов помощник за видеоповторенията ще бъде Себастиан Константин Колцеску.
Делегат на УЕФА е Дарко Рамовш от Сърбия, а съдийски наблюдател – Гунар Ярл Йонсон от Исландия.

Нордселанд е на върха в класирането в група Н с 10 точки, а Лудогорец и Фенербахче са с по 9. Спартак (Търнава) е на дъното с 1 и без шансове да продължи.

В същото време от Лудогорец съобщиха, че ще бъде създадена сериозна организация по пропускателния режим на "Хювефарма Арена".

„С цел достъпът до стадиона да бъде улеснен препоръчваме на феновете, чиито места са в сектор "Г", да използват алеите в парка и да следват табелите и инструкциите на стюардите, които ще бъдат разположени в района. Клубът апелира към привържениците с билети за сектор "Г" да не се смесват с потока от привърженици за сектори "В" и "Моци", което би затруднило сериозно пропускателния режим на "Хювефарма Арена".

ПФК Лудогорец напомня, че за мача с Нордселанд стадион "Хювефарма Арена" отваря врати в 17,45 ч., като апелираме да се дойде на стадиона по-рано. С цел гарантиране сигурността на феновете ще има сериозни проверки по входовете, като няма да бъдат допускани лица в нетрезво състояние, употребили наркотични вещества, както и такива с опасни предмети и пиротехнически средства.

Важно! ПФК Лудогорец съобщава, че стюардите на стадиона ще следят стриктно да няма струпване по пътеводите по време на двубоя с датския тим.

За да се гарантира безопасността на придвижване, временно ще бъде ограничено движението на автомобили в спортната зона чрез изграждането на полицейски контролно-пропускателни пунктове.

Привържениците на ПФК Лудогорец от други населени места, закупили билети за мача, могат да ползват обособените паркинги до Средношколското общежитие, до Централна поща, до хотел „Централ” и т.нар. Товарна пиаца по улица „Странджа”.

Лудогорец напомня, че присъстващите с лица под 18 години трябва да представят попълнена декларация за настойник. Такива се раздават персонално при покупката на билет. Могат да бъдат изтеглени и от главната страница на официалния сайт на клуба www.ludogorets.com“, съобщиха от ръководството на Лудогорец.

Официалната пресконференция на Лудогорец преди последния мач от група Н на Лигата на конференциите срещу Нордселанд ще бъде в сряда (13 декември) в 13,00 ч. в голямата зала зад Централна трибуна на "Хювефарма Арена". В брифинга участие ще вземат старши треньорът Георги Дерменджиев и Георги Терзиев. Тренировката на шампионите в сряда започва в 19,30 ч. на клубната база.

Пресконференцията на Нордселанд е с начален час 18,10 ч., а заниманието на датския тим на "Хювефарма Арена" започва в 19,00 ч.