0

Ф еновете на Андерлехт, които водеха война с шефовете, проведоха спешна среща с ръководството на клуба в понеделник вечер, само няколко дни преди реванша с Лудогорец от Лигата на конференциите. Привържениците смятат, че дискусията, макар и да не е преминала много гладко, е протекла с уважение и от двете страни, пише в. "Мач Телеграф".

„Срещата се състоя при пълна прозрачност в понеделник вечерта“, съобщи собственикът на най-успешния футболен клуб в Белгия Марк Куке. Той каза, че за него е много важно да изясни политиката на Андерлехт. Особено след бурните седмици, в които някои по-крайни фенове призоваха за неговото напускане и това на друг шеф - Ваутер Ванденхауте.

„Никога не съм имал намерение да успокоявам феновете. Просто исках да кажа ясно как са се случили някои неща. Някои от феновете също се нуждаеха от обяснение какво означава точно постът на Ваутер, който е неизпълнителен председател“, каза Куке след срещата.

„Не беше на дневен ред смяна на Ванденхауте. Тези неща се решават на среща на борда. Обяснихме много ясно какво е неизпълнителен председател“, обясни Куке. „Ако има нещо, което съм забелязал във всеки, това е огромна страст и стремеж да преживеем отново страхотни моменти. Но с разбирането, че това няма да се случи от само себе си“, завърши Марк Куке.
Следваща среща е планирана в най-скоро време. Иначе като знак на добра воля тренировката на Андерлехт в понеделник ще бъде открита за феновете.