0

Б ившият селекционер на българския национален отбор по футбол Младен Кърстаич може да се озове във Виетнам, съобщиха за БТА близки до специалиста. 50-годишният сърбин обаче е в доста широк списък, който се разглежда от футболната федерация на страната от най-малко 12 кандидати - някои хора са избор на управата, а други предложени от мениджъри и посредници. Сред претендентите за поста има португалец, белгийци, бразилец, аржентинец, както и специалисти от Япония и Република Корея.

Виетнамците се разделиха с френския ветеран Филип Трусие преди две седмици и все още избират на кого да поверят представителната формация на страната.

Ден преди уволнението му на 27-и миналия месец те отстъпиха с 0:3 на Индонезия в световна квалификация в зона Азия в група F. Ирак е на първо място в този поток с 12 точки и вече си е гарантирал място в третия кръг на пресяванията. Индонезия е на 2-ро място със 7, а виетнамците са с 3, два кръга преди края и трудна задача да изпреварят прекия си съперник предвид програмата и преките двубои.