0

Ш ансовете на съвместната кандидатура на Великобритания и Ирландия за домакинство на Евро 2028 са се вдигнали значително, след като УЕФА потвърди, че Турция и Италия са поискали да обединят кандидатурите си за Евро 2032.

Така срещу островната кандидатура на Англия, Шотландия, Северна Ирландия, Уелс и Република Ирландия за 2028 остава да се бори само Турция.

Досега Турция и Италия се бореха един срещу друг за домакинството на Евро 2032, но сега се опитват да кандидатстват заедно.

Очаква се УЕФА да вземе решение дали съвместната кандидатура отговаря на изискванията доста преди 10 октомври, когато изпълнителният комитет ще реши кой ще бъде домакин на Евро 2028 и Евро 2032.

Десет стадиона в петте островни нации ще приемат мачове, ако кандидатурата за Евро 2028 е успешна – „Уембли“, стадион „Тотнъм“, стадион „Етихад“, новият стадион „Брамли-Мур Док“ на Евертън, „Вила Парк“ и „Сейнт Джеймс Парк“ в Англия, „Кейсмент Парк“ в Белфаст, „Дъблин Арена“ в Република Ирландия, „Хампдън Парк“ в Шотландия и „Националния стадион Кардиф“ в Уелс.