0

Б ългарският международен футболен арбитър Драгомир Драганов получи назначение от УЕФА за реванша в първия кръг в турнира Лига на конференциите между албанския Егнатия (Рогожине) и Арарат-Армения (Ереван). Назначението затвърждава доверието на УЕФА към Драганов, след като в началото на месец юни той беше изпратен на европейската квалификация Израел – Андора.

Първата среща между двата състава е в Армения на 13-и юли, а българската съдийска бригада начело с Драганов получава реванша седмица по-късно. Помощници на варненския арбитър ще бъдат Иво Колев от София и Христо Хаджийски от Варна, а четвърти съдия е Станислав Тодоров от Шумен. Мачът в Албания ще се играе на 20-и юли от 21:00 часа на четиризвездния "Елбасан Арена", а победителят от отива във втория кръг срещу Арис (Солун).

Егнатия (Рогожине) е дебютант в европейските клубни турнири, а стадиончето в малкия планински град не отговаря на изискванията на УЕФА. Арарат-Армения пък няма нищо общо с традиционния местен гранд Арарат, а е създаден в Москва от живеещи там арменски богаташи и след това преместен в Ереван.

Назначението на Драганов е второто за български съдии през новата еврокампания. Радослав Гидженов от Пловдив в екип с  Мирослав Иванов и Петър Митрев, Васимир Ел-Хатиб като четвърти съдия получиха първата среща в същия турнир между Дюделанж (Люксембург) и Сейнт Патрикс Атлетик (Република Ирландия).

Лука Пайрето от Италия пък ще ръководи втората среща на Лудогорец и Балкани (Косово) в Шампионската лига, а във вторник израелецът  Гал Лейбовиц ще надува свирката на стадиона в Прищина.