0

И мето на нападателя на Спартак (Москва) Куинси Промес фигурира в дело за контрабанда на големи количества кокаин и участие в престъпни схеми, съобщава АД. Според източника. прокуратурата в Нидерландия е повдигнала обвинения по случая на Пийт Уортел, а Промес е платил на заподозрения 250 хиляди евро след кражба на пратка наркотици.

В момента Уортел е в ареста. Той отрича всички обвинения и връзка с Промес, но служителите на реда са открили контактите на футболиста в телефона му.

Куинси трябва да се яви в съда по това дело на 3 март.

Промес е заподозрян и в случай на намушкване с нож на свой братовчед през юли 2020 година. Заседанията по делото са насрочени също за 3 март. На 18 ноември прокуратурата на Нидерландия официално повдигна обвинение срещу халфа за  нанасяне на тежка телесна повреда на братовчед си и опит за убийство.

През юли 2020 г. на семейно парти футболистът се скарва с братовчед си. Караницата ескалира в много сериозен конфликт, при който халфът грабва нож и нанася в коляното на роднината си.

За случая се разбра едва през декември 2020 г. Съобщава се, че първоначално пострадалият не е искал да подаде сигнал в полицията, тъй като се гордеел с постиженията на братовчед си във футбола и не искал да разваля кариерата си.

Пет месеца по-късно обаче един от свидетелите на инцидента, чието име не беше разкрито, се обърна към правоохранителните органи. Тогава Промес беше арестуван и прекара три дни в зад решетките, след което беше освободен, но нидерландската полиция продължи разследването си.

31-годишният футболист играе за Спартак от февруари 2021-а, след като премина от Аякс Амстердам. Промес има 23 мача за Спартак този сезон във всички турнири, в които е записал 17 гола и 7 асистенции.