0

П резидентът на Барселона Жоан Лапорта внесе яснота около ситуацията с Френки де Йонг. Не е тайна, че нидерландецът е голямата трансферна цел на Барселона, но по всичко личи, че е малко вероятно да се стигне до сделка, съобщава Gong.bg

“Френки е един от най-добрите халфове в света и той е футболист на Барселона. Да, има клубове, които се интересуват от него. Не говоря само за Манчестър Юнайтед. Ние обаче не смятаме да продаваме Де Йонг. А и самият той иска да остане”, коментира Лапорта. 

“Независимо че финансовите ни възможности са ограничени, ще направим всичко възможно да задържим Френки. Другият важен въпрос е свързан със заплатите на някои играчи. Те не се побират в рамките, зададено от ръководството. Трябва да решим този проблем”, добави босът на каталунския гранд. 

Челси също се стреми да привлече Де Йонг и следи внимателно ситуацията около нидерландския национал. “Сините” от Лондон са готови да излязат с конкретна оферта, ако преминаването му на “Олд Трафорд” се провали. 

Предимството на Челси е, че ще участва в Шампионската лига. В предишните дни се появиха информации, според които Юнайтед вече е договорил закупуването на халфа за 65 млн. евро плюс още 20 млн. под формата на бонуси.